Geglaceerd witloof

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak het witloof schoon. Verwijder het bittere hart onderaan. Spoel de stronkjes onder de koudwaterkraan en dep ze goed droog met keukenpapier. Halveer ze in de lengte, of snij dikke exemplaren in de lengte in vier.
  • 2 Laat in een brede pot met dikke bodem de boter smelten. Leg er de witloofstronkjes bij in één enkele laag. Kruid ze met peper en zout. Dek voor drievierde af en zet 10 minuten op een zacht vuurtje.  Draai de stronkjes om. Strooi er de suiker op en besprenkel met het citroensap.
  • 3 Dek weer voor drievierde af en laat nog 10 minuten zacht stoven of tot het witloof gaar is.

Geglaceerd witloof is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt
Snack
Bekijk recept
Scholfilet geglaceerd met jus van doperwt
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerd hammetje
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Perzik Geglaceerd In Boter En Likeur Op Geitenkaas
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept