Bloemkool met garnaaltjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en heel goed uitlekken.
  • 2 Breng in een pannetje de room aan de kook. Roer het ei los met de kaas. Vermeng van het vuur af met de kokendhete room. Roer goed glad. Breng op smaak met foelie of nootmuskaat, peper en zout. Zet nog heel even terug op het vuur maar laat niet meer koken.
  • 3 Vet een ovenschaal lichtjes in met boter.
  • 4 Leg de bloemkoolroosjes en de garnalen in een schaal. Lepel er de saus over.
  • 5 Zet 3 minuten onder de hete grill. Lekker met peterselieaardappelen.

Bloemkool met garnaaltjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tasty Tom-trostomaten met garnalen en dragon
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure room
Lunchgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept