Salade van tuinbonen met artisjok en venkel

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de venkel in fijne repen, hak het groen. 
  • 2 Kook de tuinbonen in 10 minuten beetgaar in gezouten water. Verwijder het buitenste vliesje.
  • 3 Kook de artisjokken. Snij het hart in vieren.
  • 4 Verhit 3 el olijfolie in een pan en bak er de venkel in, samen met de venkelzaadjes. Laat op een zacht vuur onder deksel garen.
  • 5 Voeg de artisjok en de tuinbonen toe en schep zachtjes om. Kruid met peper en zout. Strooi er het venkelgroen over. Eventueel kunt u nog wat olijfolie over de salade lepelen. Serveer warm of koud, met gegrild lamsvlees en gepofte aardappelen.

Salade van tuinbonen met artisjok en venkel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept