1 Snipper de bieslook. Hak de sjalot, de knoflook, peterselie en het basilicum fijn. Snij de mozzarella in blokjes. Snij de courgettes in plakken.
2 Kook de courgettes 20 minuten in ongezoute water. Laat goed uitlekken.
3 Doe ricotta, bieslook, sjalot, knofl ook, peterselie en basilicum in de kom van de keukenmachine. Doe er de courgette bij en mix tot een lopende crème (dit kan ook gewoon met de staafmixer). Er mogen geen stukjes meer in zitten. Kruid met peper en zout.
4 Maak de tomatensaus. Verhit een bodempje olijfolie in een pan en stoof daar de knofl ook in aan. Voeg er wat kerstomaten aan toe en stoof ze mee. Kruid met peper en zout. Overgiet dan met de coulis en laat de saus indikken op een zacht vuurtje, in een pan zonder deksel.
5 Vul de droge cannellonirolletjes met behulp van een spuitzak met de courgettecrème. De rolletjes moeten goed gevuld zijn, zonder luchtbelletjes.
6 Leg de cannelloni naast elkaar in een ovenschaal die goed ingevet is met olijfolie. Overgiet met de tomatensaus en bestrooi met mozzarella.
7 Zet 30 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
Cannelloni met courgette, ricotta en kruiden is een recept van Libelle Lekker