1 Breng het water aan de kook met de suiker en laat zachtjes sudderen tot de suiker volledig opgelost is. Halveer de kersen en haal er de pitjes uit. Overgiet met de hete siroop en laat 24 uur marineren.
2 Meet 1 dl room af en hou apart.
3 Breng de melk met de rest van de room en het vanillestokje aan de kook.
4 Spoel intussen de rijst twee à drie keer. Laat goed uitlekken en doe ’m bij de kokende vloeistof. Roer een keer om, draai het vuur lager en laat zachtjes pruttelen tot de rijst beetgaaris. Dit duurt ongeveer een halfuur. Roer geregeld om, anders koekt de rijst op de bodem aan.
5 Klop de eidooiers los met de apart gehouden room en de suiker, en roer er enkele eetlepels rijstcrème door. Doe dan alles bij de rest van de rijst en roer goed.
6 Verdeel de rijstcrème over schaaltjes en werk af met een lepel kersencompote.
Rijstcrème met kersencompote is een recept van Libelle Lekker