Sabayon met kersen

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de kersencompote: breng het water aan de kook met de suiker en laat zachtjes sudderen tot de suiker volledig opgelost is. Halveer de kersen en haal er de pitjes uit. Overgiet met de hete siroop en laat 24 uur marineren.
  • 2 Klop de eidooiers met de suiker, het limoensap en de schuimwijn in een pan met dikke bodem op een zacht vuurtje tot een luchtige, stevige sabayon.
  • 3 Verdeel wat kersencompote over 4 schaaltjes. Leg er een bolletje ijs op en overgiet met de sabayon. Serveer met verse kersen.

Sabayon met kersen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept