Zoek
Ham-kaassalade met vijgen
4
20 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 plakjes parmaham
4 verse vijgen
200 g gemengde sla (( rode sla, rucola,krulsla...))
2 geitenkaasjes (vers)
4 el sherry-azijn
4 el olijfolie
1 tl fijne suiker
uit de molen peper
zout
Bereiding
1
Spoel en droog de sla. Snij de vijgen in kwartjes. Snij de geitenkaas in plakjes. Halveer de plakken ham en rol ze op.
2
Maak een dressing met de olijfolie, de sherry-azijn en de suiker. Roer tot de suiker opgelost is. Kruid met peper en zout.
3
Verdeel alles over de borden. Lepel er de dressing bij. Serveer licht gekoeld, maar niet ijskoud.
Ham-kaassalade met vijgen is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept