Turkse yoghurtbroodjes met feta

8
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Hak de peterselie. 
  • 2 Giet de zonnebloemolie, melk en yoghurt bij elkaar. Smelt de boter en doe ze erbij. Los de gist op in het lauwe water en voeg dit samen met de suiker aan de rest toe. 
  • 3 Klop de eieren los, maar hou één dooier apart. Zeef de bloem met het zout en roer er de eieren en het yoghurtmengsel door. Kneed tot een homogeen, zacht deeg, dat niet meer aan de handen blijft plakken. Dek af met een vochtige doek en laat 15 minuten rusten.
  • 4 Plet ondertussen de feta en meng met de peterselie en een royale hoeveelheid zwarte peper.
  • 5 Maak bolletjes van het deeg, leg ze op een bakplaat met bakpapier en maak in elk bolletje een kuiltje. Vul dit met een beetje van het fetamengsel en vouw er de twee helften van het deeg rond. Druk de randjes zachtjes samen.
  • 6 Klop het resterende eigeel los en bestrijk er de broodjes mee. Bestrooi met sesamzaad.
  • 7 Bak de broodjes 15 minuten in de voorverwarmde oven van 200° C. Laat afkoelen op een rooster.

Turkse yoghurtbroodjes met feta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept