Tomaatjes met ricotta

8
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper het spek fijn. Hak het basilicum en de oregano. Rasp de parmezaan. Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Hak de rucola fijn. 
  • 2 Bestrooi de binnenkant van de tomaten met een beetje grof zeezout. Laat ze met de opening naar beneden even uitlekken. 
  • 3 Bak het spek krokant in een hete pan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen.
  • 4 Meng de rtucola samen met het basilicum, de oregano, de geraspte parmezaan, het spek en wat peper door de ricotta. 
  • 5 Vul de tomaten met het mengsel en werk af met een blaadje basilicum. 

Tomaatjes met ricotta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept