1 Snij de artisjokken in plakjes. Scheur de ham in repen. Snij de mozzarella in dunne plakjes.
2 Verkruimel de gist en roer er de suiker en 2,5 dl lauw water door. Laat rusten tot het gaat schuimen (10 min.). Voeg het zout en 1/3 van de bloem toe en roer tot een homogene massa.
3 Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak en kneed er de rest van de bloem bij beetjes door. Kneed tot een mooi elastisch deeg (10 min).
4 Zet het deeg- in een ingevette kom- onder vochtige doek- op een warme plek tot het volume verdubbeld is.
5 Verwarm de oven op 230° C. Kneed het deeg kort en vorm 8 kleine of 4 grotere bolletjes. Rol ze uit tot minipizza's.
6 Verdeel de mozzarella, artisjok en ham over de minipizza's. Bestrooi met de kruiden, peper en zout. Besprenkel met olijfolie.
7 Bak de minipizza's in de verwarmde oven goudbruin in 10 à 15 minuten.