Minipizza met artisjok

4
50 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de artisjokken in plakjes. Scheur de ham in repen. Snij de mozzarella in dunne plakjes. 
  • 2 Verkruimel de gist en roer er de suiker en 2,5 dl lauw water door. Laat rusten tot het gaat schuimen (10 min.). Voeg het zout en 1/3 van de bloem toe en roer tot een homogene massa. 
  • 3 Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak en kneed er de rest van de bloem bij beetjes door. Kneed tot een mooi elastisch deeg (10 min).
  • 4 Zet het deeg- in een ingevette kom- onder vochtige doek- op een warme plek tot het volume verdubbeld is. 
  • 5 Verwarm de oven op 230° C. Kneed het deeg kort en vorm 8 kleine of 4 grotere bolletjes. Rol ze uit tot minipizza's. 
  • 6 Verdeel de mozzarella, artisjok en ham over de minipizza's. Bestrooi met de kruiden, peper en zout. Besprenkel met olijfolie. 
  • 7 Bak de minipizza's in de verwarmde oven goudbruin in 10 à 15 minuten. 

Minipizza met artisjok is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Minimonster
Snack
Bekijk recept
Minipizza met kaas en ui
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza met geitenkaas, vijg en rozemarijn
20 min Snack
Bekijk recept
Minipizza met gegrilde groenten vegetarisch
45 min Voorgerecht
Bekijk recept