Zoek
Heerlijke kalfsblanquette
6
50 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1.2 kg kalfsvlees
1 wortel
60 ml magere melk
2 el peterselie
1 el bloem
2 kruidnagel
nootmuskaat
laurier
tijm
100 g ui
peper
zout
Bereiding
1
Schil de wortel, pel de ui, snij beide in stukjes. Hak de peterselie. Snij het kalfsvlees in blokjes.
2
Breng ½ l water aan de kook met de ui, de wortel, de tijm, de laurier en de kruidnagels. Doe het vlees erbij en laat 35 minuten zachtjes garen.
3
Neem het vlees uit de pan en hou warm. Zeef de bouillon. Meet er 150 ml van af en breng dat aan de kook.
4
Roer de bloem los in de melk. Schenk ze al roerend bij de bouillon en laat even doorkoken. Voeg er dan, van het vuur af, het citroensap aan toe.
5
Schep het vlees door de saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met de peterselie.
Heerlijke kalfsblanquette is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Traditionele kalfsblanquette
2 uur-
Bekijk recept
Kalfsblanquette met amandelen en rozijnen
0 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette (2)
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette met groenten
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien smoothie
Bekijk recept