Heerlijke kalfsblanquette

6
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortel, pel de ui, snij beide in stukjes. Hak de peterselie. Snij het kalfsvlees in blokjes. 
  • 2 Breng ½ l water aan de kook met de ui, de wortel, de tijm, de laurier en de kruidnagels. Doe het vlees erbij en laat 35 minuten zachtjes garen. 
  • 3 Neem het vlees uit de pan en hou warm. Zeef de bouillon. Meet er 150 ml van af en breng dat aan de kook. 
  • 4 Roer de bloem los in de melk. Schenk ze al roerend bij de bouillon en laat even doorkoken. Voeg er dan, van het vuur af, het citroensap aan toe. 
  • 5 Schep het vlees door de saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met de peterselie.

Heerlijke kalfsblanquette is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Traditionele kalfsblanquette
2 uur-
Bekijk recept
Kalfsblanquette met amandelen en rozijnen
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette (2)
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette met groenten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien smoothie
Bekijk recept