1 Spoel de zalm en dep hem droog. Verwijder met een pincetje zorgvuldig eventuele graten. Snij hem in 2 gelijke stukken en leg ze op de velkant op huishoudfolie.
2 Maal in de vijzel (of keukenrobot) de jeneverbessen fijn met de korianderzaadjes, de peperbolletjes, de suiker en het zeezout.
3 Strijk de kruidenmix uit op de stukken zalm, en druk ze als een sandwich op elkaar. Verpak ze stevig in de folie en zet minstens 1 dag in de koelkast.
4 Spoel en droog de sla. Blancheer de peultjes 3 minuten in gezouten water, laat schrikken in ijswater, snij ze in reepjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
5 Vermeng de olijfolie met de wijnazijn, de mosterd en de honing. Schep er de tomaten en peultjes door.
6 Schraap de kruidenpasta van de zalm en bestrooi hem met de gehakte koriander. Snij hem in heel fijne plakjes.
7 Verdeel de sla en de peultjesmix over de borden. Leg er de gemarineerde zalm bij en serveer meteen.
Peultjessalade met gemarineerde zalm is een recept van Libelle Lekker