Peultjessalade met gemarineerde zalm

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de zalm en dep hem droog. Verwijder met een pincetje zorgvuldig eventuele graten. Snij hem in 2 gelijke stukken en leg ze op de velkant op huishoudfolie.
  • 2 Maal in de vijzel (of keukenrobot) de jeneverbessen fijn met de korianderzaadjes, de peperbolletjes, de suiker en het zeezout.
  • 3 Strijk de kruidenmix uit op de stukken zalm, en druk ze als een sandwich op elkaar. Verpak ze stevig in de folie en zet minstens 1 dag in de koelkast.
  • 4 Spoel en droog de sla. Blancheer de peultjes 3 minuten in gezouten water, laat schrikken in ijswater, snij ze in reepjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
  • 5 Vermeng de olijfolie met de wijnazijn, de mosterd en de honing. Schep er de tomaten en peultjes door.
  • 6 Schraap de kruidenpasta van de zalm en bestrooi hem met de gehakte koriander. Snij hem in heel fijne plakjes.
  • 7 Verdeel de sla en de peultjesmix over de borden. Leg er de gemarineerde zalm bij en serveer meteen.

Peultjessalade met gemarineerde zalm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde zalmfilet met sesamzaad
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige spinazierisotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in honingpindasaus met peultjessalade
30 min-
Bekijk recept
Honey chickenwings met peultjessalade
30 min-
Bekijk recept