1 Hak de peterselie fijn. Snij de citroen in 8 partjes. Haal het kruim uit de ciabatta en snij het in stukjes. Snipper de knoflook.
2 Mix in de blender de olijven, tomaatjes, kappertjes, pijnboompitten, peterselie en een geutje olijfolie tot een tapenade; voeg eventueel olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
3 Verdeel ¾ van het mengsel over de helft van de visfilets. Dek af met de andere filets. Bind samen met keukentouw. Schik in een ingevette ovenschaal.
4 Vermeng de rest van de tapenade met olijfolie.
5 Leg de citroen bij de vis. Zet 25 minuten in de warme oven op 180° C. Kook intussen de rijst.
6 Fruit de knoflook aan in veel olijfolie. Doe er, als de knoflook gaat kleuren, het broodkruim bij. Bak al omscheppend goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
7 Schik de vis op de borden, schep er wat vloeibare tapenade over en bestrooi met de croutons. Garneer met de citroen en peterselie. Serveer met de rijst.
Zeebarbeel met tomatentapenade is een recept van Libelle Lekker