Charlotte met sinaasappel

6
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1  
  • 2 Boen de sinaasappels schoon met warm water en dep ze droog. Rasp de schil van 2 sinaasappels. Schil alle sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op.
  • 3 Klop de eiwitten tot pieken. Voeg de suiker toe en klop verder tot een glanzende eiwitsneeuw. Klop de slagroom stijf. Roer de kwark glad met het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de likeur.
  • 4 Week de gelatine in koud water. Knijp uit en los op in een scheutje heet water. Laat even afkoelen en en vermeng met de kwarkmassa. 
  • 5 Spatel de eiwitsneeuw en de slagroom door het beslag. Voeg de helft van de sinaasappelpartjes toe. Laat de crème opstijven in de koelkast.
  • 6 Bekleed een charlottevorm met lange vingers. Vul met de sinaasappelcrème en strijk de bovenkant glad . Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Stort de charlotte omgekeerd op een bord. Werk af met de rest van de sinaasappelpartjes en plakjes aardbei. Klop de room stijf met poedersuiker naar smaak . Doe in een spuitzak en spuit toefjes slagroom rond de taart. Werk af met pistaches en bestrooi met poedersuiker.

Charlotte met sinaasappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Frambozencharlotte
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien-mascarponecharlotte met witte chocolade
150 min- Nagerecht
Bekijk recept