Zoek
Waterzooi met kip
6
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 kipfilets (van 120 g per stuk)
6 aardappelen (van 70 g per stuk)
kervel
200 ml gecondenseerde melk (halfvol)
4 blokjes kippenbouillon
2 blokjes tuinkruidenbouillon
3 l water
peterselie
nootmuskaat
4 el bloem
300 g bleekselder
600 g preiwit
90 g ui
peper
Bereiding
1
Maak de ui, de prei en de bleekselder schoon. Snij ze in stukken. Schil de aardappelen.
2
Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Kook de aardappelen gaar.
3
Doe de ui, prei, bleekselder en kipfilets bij de bouillon. Laat 10 minuten sudderen. Roer er de gecondenseerde melk door.
4
Roer de bloem los met 1 el water en doe ze bij de bouillon. Laat goed doorkoken. Breng op smaak met nootmuskaat en peper (en zout).
5
Bestrooi voor het serveren met wat kervel en peterselie. Sserveer samen met de aardappelen.
Waterzooi met kip is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept