1 Verwarm de oven voor op 160°C. Week rozijnen en krenten in heet water. Hak de pruimen en doe bij de rozijnen, de krenten en de rum. Schil en rasp de appel, voeg met de citroen en de sinaasappelschil bij hetrummengsel.
2 Vermeng de boter met het broodkruim, de bloem, de nootjes, de suiker, het ei, een mespunt kruidnagel en kaneel
3 Kneed het mengsel met de vruchten tot een soepel deeg. Lepel het in een ingevette vorm. Dek af met folie.
4 Snij uit het filodeeg acht vierkanten van 20 x 20 cm. Bestrijk telkens een vel met gesmolten boter. Dek af met een tweede vel en bestrijk met boter.
5 Schep de vulling op het deeg en laat een rand van 3 cm. Rol strak op. Draai de uiteinden dicht. Leg de snoepjes op een met bakpapier bedekte bakplaat met de naad naar beneden. Zet 30 minuten in de oven.
6 Breng 250 ml melk aan de kook. Meng de vanillesuiker met het maïszetmeel en doe er 2 el koude melk bij. Roer romig met de eidooier.
7 Schenk bij de hete melk en roer op zacht vuur tot de saus indikt. Laat niet meer koken. Neem van het vuur.
8 Breng het sinaasappelsap en de sliertjes schil aan de kook met de rozijnen, de honing, de likeur en het kaneelstokje. Lepel de vanillesaus op de borden. Schep er de sinaasappelsliertjes op en het filorolletje . Bestrooi eventueel met poedersuiker.