1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze schuin in ringen. Hak de knoflook fijn.
2 Kruid het vlees met peper en zout en schroei het rondom dicht in 2 eetlepels olijfolie. Bak de varkenslende zo' n 45 minuten op de rooster in de oven. zet er een bakblik onder om het braadvocht op te vangen.
3 Fruit de lente-uitjes met de knoflook en de gember 2 tot 3 minuten in de rest van de olie. Kruid met kurkuma en kerriepoeder en roerbak mee. Voeg de honing toe. Blus met de witte wijn en laat nog 2 à 3 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
4 Neem het vlees uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij mooie plakken van het gebraad en serveer ze met de lente-uitjes.
Varkensgebraad met lente-ui is een recept van Libelle Lekker