Varkensgebraad met lente-ui

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze schuin in ringen. Hak de knoflook fijn.
  • 2 Kruid het vlees met peper en zout en schroei het rondom dicht in 2 eetlepels olijfolie. Bak de varkenslende zo' n 45 minuten op de rooster in de oven. zet er een bakblik onder om het braadvocht op te vangen.
  • 3 Fruit de lente-uitjes met de knoflook en de gember 2 tot 3 minuten in de rest van de olie. Kruid met kurkuma en kerriepoeder en roerbak mee. Voeg de honing toe. Blus met de witte wijn en laat nog 2 à 3 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
  • 4 Neem het vlees uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij mooie plakken van het gebraad en serveer ze met de lente-uitjes.

Varkensgebraad met lente-ui is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept