Oesters met tomaat en ham

12
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalot en pers het teentje knoflook. Snij de plakken ham in reepjes. Snij het vruchtvlees van de tomaten. Snipper de basilicum. 
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Fruit er 1 fijn gesnipperde sjalot en 1 uitgeperst teentje knoflook in. Voeg er 2 plakken in reepjes gesneden ham aan toe en bak op een hevig vuur.
  • 3 Voeg er het in blokjes gesneden vruchtvlees van 2 tomaten aan toe en enkele snippers basilicum.
  • 4 Verdeel over 12 oesters. Strooi er wat gemalen parmezaan over en zet onder de grill tot de kaas mooi goudgeel is.

Oesters met tomaat en ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept