1 Hak de rozemarijn, de gepelde knoflookteentjes en de bladpeterselie fijn. Snij de ham in blokjes. Snipper de uien, maar snij de rode ui in ringetjes. Snij de aardappelen in vingerdikke schijfjes, de wortelen en de courgette in plakjes. Snij de aubergine in plakken.
2 Zet de oven op 250° C. Meng de ingrediënten voor de vulling.
3 Leg het vlees plat open op het werkvlak. Kruid met peper en zout. Schep er de vulling op, tot op 1 cm van de rand. Rol zo stevig mogelijk weer op en bind vast met keukentouw.
4 Vermeng de olie met het paprikapoeder en de rozemarijn. Bestrijk er de rollade mee.
5 Leg het vlees in een stoofpan met deksel, die ook in de oven kan. Zet afgedekt 15 min. in de oven. Verlaag de temperatuur tot 180° C. Laat de rollade nog ±
130 uur verder garen.
6 Leg er de aardappelen en de wortelen bij. Dek weer af en laat nog 15 minuten stoven.
7 Voeg de andere groenten toe en zet nog 10 minuten afgedekt in de oven. Snij de rollade in vingerdikke plakken. Serveer heet.
Gevulde varkensrollade met ratatouille is een recept van Libelle Lekker