1 Schil de aardappelen. Halveer de preistengels in de lengte en spoel onder koud water. Trek de helft met een dunschiller in fijne slierten. Snij de rest in ringetjes. Wrijf de champignons droog schoon en snij ze in fijne plakjes.
2 Kook de geschilde aardappels gaar in gezouten water. Giet af en laat ze kort opdrogen op het vuur. Pureer met een vork, met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Hou, afgedekt met aluminiumfolie, warm in de oven.
3 Pocheer de preislierten 3 minuten in gezouten water, laat ze schrikken en goed uitlekken.
4 Bak de champignons met de preiringetjes kort op een hevig vuur, in een likje boter.
5 Verdeel de groenten over de visfilets. Kruid met peper en zout. Rol zo stevig mogelijk op en zet vast met een houten prikker. Zet rechtop in de ovenschaal. Schenk er de warme visfond bij. Bak 10 à 15 minuten op 175° C.
6 Bak de preislierten in wat boter. Kruid met peper en zout. Serveer de rolletjes goed heet, met de aardappelpuree en de preislierten.
Visrolletjes met prei en paddenstoelen is een recept van Libelle Lekker