Gehaktbroodje

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de peterselie. Snij 1 ui in 4 en 1 wortel en 1 seldertak in stukken. 
  • 2 Meng 800 g kalfsgehakt, 2 eetlepels room, 1 ei, 4 eetlepels gehakte peterselie, 2 koffielepels worcestersaus, peper, zout en nootmuskaat. Maak een rol, bestrooi met 2 eetlepels bloem.
  • 3 Bak kort aan in 2 eetlepels olijfolie, en daarna 30 min. in de oven op 200° C. Doe de ui, wortel en selder na 15 min. met een glas droge witte wijn bij de rol.
  • 4 Haal de rol uit de schaal, hou het gezeefde braadvocht apart. Wikkel de rol in kruimeldeeg, doreer en leg op een beboterde, met bloem bestoven bakplaat. Bak dit 30 min. op 190° C.
  • 5 Kook het braadvocht met 200 g witte blik druiven. Voeg een scheutje marsala en 1 dl room toe. Kruid met peper en zout en laat indikken op een zacht vuur.

Gehaktbroodje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokant gehaktbroodje met gepofte aardappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbroodje met paprika
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuiders gehaktbroodje
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokant gehaktbroodje met gepofte aardappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbroodje met paprika
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuiders gehaktbroodje
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept