1 Snipper de sjalot. Snij de abrikozen in partjes. Hak de noten en rasp de comté grof.
2 Breng de wildfond aan de kook met de gedroogde paddenstoelen. Zet even aan de kant. Vermeng de kaas en de noten.
3 Braad de medaillons 1 minuut aan elke kant in een koekenpan, in de hete olie met het takje rozemarijn.
4 Leg ze in een ovenschaal (met rozemarijn) en kruid met peper en zout. Strooi er het kaas- notenmengsel op. Zet 10 à 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 180° C.
5 Giet de fond door een zeefje, snipper de paddenstoelen.
6 Laat 10 g boter smelten in de vleespan. Fruit de sjalot glazig in de hete vetstof. Blus met de gezeefde fond en doe er het eekhoorntjesbrood bij. Laat 5 minuten inkoken.
7 Doe er de room bij en laat nog 5 minuten inkoken. Kruid met peper en zout. Bak de abrikozen kort op een hevig vuur, in de rest van de boter. Strooi er de tijmblaadjes bij.
8 Leg de medaillons op voorverwarmde borden. Lepel er hete paddenstoelensaus bij. Leg er de warme abrikozen bij en serveer.
Hertenmedaillons met abrikozen en noten is een recept van Libelle Lekker