Kalfsgebraad met zwarte bessen

4
60 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Boen de aardappelen schoon en stoom of kook ze gaar. Laat afkoelen en verwijder de schil. Snij de aardappelen in dikke plakken. Spoel de bessen. Rits ze van de steeltjes en laat uitlekken. 
  • 2 Bind het vlees op met keukentouw. Kruid met peper en zout. Schroei het gebraad rondom dicht in een braadpan met hete olie. Blus met een scheutje bouillon. Laat het vlees 50 tot 60 minuten braden in de oven, bedruip geregeld met braadvocht. Voeg eventueel meer bouillon toe.
  • 3 Bak de aardappelen in de reuzel ongeveer 10 minuten zachtjes goudbruin. Bestrooi met zout.
  • 4 Schik de bessen 10 minuten voor het einde van de braadtijd rond het vlees. Voeg de porto toe. Breng op smaak met peper, zout en bessenconfituur.
  • 5 Verwijder het keukentouw en snij het vlees in mooie plakken. Serveer met de aardappelen  en de saus.

Kalfsgebraad met zwarte bessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met jonge worteltjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello Tonnato I
Hoofdgerecht
Bekijk recept