1 Spoel het vlees, dep droog en snij in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de knolselder en snij in blokjes.
2 Bak het vlees rondom aan in een braadpan met hete olie. Voeg de groenten toe en bak ze 3 à 4 minuten mee. Bestrooi met de bloem en roer glad. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Overgiet met de kalfsfond. Voeg de laurier toe en laat ongeveer 45 minuten sudderen. Roer af en toe.
3 Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en mix de saus. Voeg de room en de kappertjes toe en laat kort inkoken. Voeg eventueel meer bouillon toe. Doe het vlees weer in de pan en warm even door. Kruid met peper en zout.
4 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in dikke plakken. Bak ze goudbruin in hete boter. Kruid met een snuifje zout. Verdeel de uitgelekte pasta over warme borden, schep er het vlees en de paddenstoelen op. Werk af met peterselie.
Kalfsfricassee met eekhoorntjesbrood is een recept van Libelle Lekker