Trifle met mango en mascarpone-crème

4
10 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil 1 rijpe mango, ontpit en snij 'm in kleine blokjes. Week 4 gelatineblaadjes in koud water. Verkruimel de amandelkoekjes en hak de nootjes. Pers het sap en rasp de zeste van de limoen.
  • 2 Mix 1 uitgelekt blik abrikozen (480 g zonder sap) fijn in de blender. Meng de abrikozenpuree met de geraspte zeste en het sap van 1 onbehandelde limoen, 2 eetlepels abrikozenlikeur en 1 zakje vanille suiker.
  • 3 Warm op in een pannetje. Doe de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij. Voeg de mangoblokjes toe en roer goed om. 
  • 4 Meng 250 g mascarpone met 2 eetlepels suiker, 3 eetlepels amaretto en 2 dl opgeklopte room.
  • 5 Vul de glaasjes met laagjes vruchtencompote en mascarponecrème. Werk af met verkruimelde amandelkoekjes en gehakte nootjes.

Trifle met mango en mascarpone-crème is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept

Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomertrifle met gemengd fruit
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min Nagerecht
Bekijk recept