1 Maak de schorseneren schoon. Pel de scampi's. Snij ze op de rug van kop tot staart in en verwijder het zwarte draadje. Dep ze goed droog en zet ze in ’n gesloten doos in de koelkast.
2 Kook de (schoongemaakte) schorseneren 10 tot 15 minuten in de melk en evenveel water met een snuifje zout. Pureer ze met de keukenmachine of door een roerzeefje. Vermeng metzachte boter, kruid met peper en zout. Roer mooi glad. Bewaar goed afgedekt in de koelkast.
3 Verwarm de schorsenerencrème op een zacht vuur. Bak intussen de scampi’s kort – pakweg 1 tot 2 minuten - op een hevig vuur, in een likje olijfolie.
4 Vermeng ze, van het vuur, met 1 eetlepel basilicumolie. Lepel er de schorsenerencrème bij. Werk af met rucola. Serveer.
Scampi’s met schorsenerencrème is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi