Meloen met parmaham

8
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de meloen, schraap er de pitten uit. Maak met een uitsteeklepel (het zogenoemde parisiennelepeltje) bolletjes van het vruchtvlees. Halveer de passievrucht, lepel de pitjes bij de meloenbolletjes. Schil en rasp de gemberwortel en strooi 1 koffi elepeltje ervan bij de meloen. Schep goed om. Dek goed af en zet in de koelkast.
  • 2 Klop de yoghurt op met een vleugje limoensap.
  • 3 Leg in het midden van een grote schaal een yoghurtquenelle. Leg er de plakjes ham en de gemarineerde meloenbolletjes bij.
  • 4 Alleen met Griekse of Bulgaarse yoghurt kan je mooie quenelles maken.

Meloen met parmaham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Watermeloen met kaas en munt
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept