Zalm in citroenkorst

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel een onbehandelde citroen, dep goed droog en rasp de schil. Hak een bosje peterselie. Hak de kappertjes fijn en nog 3 eetlepels peterselie. 
  • 2 Rooster 2 sneetjes toastbrood en mix ze tot kruim in een blender (of gebruik Japans broodkruim). Meng het broodkruim met de citroenzeste, 30 g amandelpoeder, wat peper en zout.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Roerbak het kruidige broodkruim goudbruin. Meng met 1 fijngehakt bosje peterselie.
  • 4 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak 600 g zalmfi let, in 4 porties, 5 minuten in een pan. Draai ze om en leg op elk stuk wat van het kruidige kruim. Bak nog 5 minuten aan de andere kant.
  • 5 Meng 1 eetlepel fi jngehakte kappertjes en 3 eetlepels fi jngehakte peterselie met 1 potje volle yoghurt en 1 dl room. Kruid met peper en zout en serveer bij de zalm.

Zalm in citroenkorst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Var­kens­fi­let in pe­per-ci­troen­korst met
100 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept