1 Spoel een onbehandelde citroen, dep goed droog en rasp de schil. Hak een bosje peterselie. Hak de kappertjes fijn en nog 3 eetlepels peterselie.
2 Rooster 2 sneetjes toastbrood en mix ze tot kruim in een blender (of gebruik Japans broodkruim). Meng het broodkruim met de citroenzeste, 30 g amandelpoeder, wat peper en zout.
3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Roerbak het kruidige broodkruim goudbruin. Meng met 1 fijngehakt bosje peterselie.
4 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak 600 g zalmfi let, in 4 porties, 5 minuten in een pan. Draai ze om en leg op elk stuk wat van het kruidige kruim. Bak nog 5 minuten aan de andere kant.
5 Meng 1 eetlepel fi jngehakte kappertjes en 3 eetlepels fi jngehakte peterselie met 1 potje volle yoghurt en 1 dl room. Kruid met peper en zout en serveer bij de zalm.