1 Rasp de gember. Snipper de knoflook en het citroengras fijn. Snij de chilipeper fijn.
2 Maak de Thaise bouillon: Stoof de knoflook, chilipeper, citroengras, vissaus, sojasaus en sesamolie kort aan, blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 2 uur trekken. Zeef alles en klaar de bouillon.
3 Kook de kreeften in een court-bouillon. Snij voorzichtig het pantser los en haal het kreeftenvlees eruit. Snij tot medaillons. Wok de lamsoorblaadjes kort in wat olie en kruid ze met peper (geen zout, lamsoor is vanzelf al zout).
4 Leg wat lamsoren in diepe kommetjes of soepborden. Leg hierop de kreeftenmedaillonsen lepel er de bouillon rond. Werk af met wat kokospoeder en enkele druppeltjes limoensap.
Kreeft in Thaise bouillon met lamsoor is een recept van Libelle Lekker