Kreeft in Thaise bouillon met lamsoor

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gember. Snipper de knoflook en het citroengras fijn. Snij de chilipeper fijn.
  • 2 Maak de Thaise bouillon: Stoof de knoflook, chilipeper, citroengras, vissaus, sojasaus en sesamolie kort aan, blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 2 uur trekken. Zeef alles en klaar de bouillon.
  • 3 Kook de kreeften in een court-bouillon. Snij voorzichtig het pantser los en haal het kreeftenvlees eruit. Snij tot medaillons. Wok de lamsoorblaadjes kort in wat olie en kruid ze met peper (geen zout, lamsoor is vanzelf al zout).
  • 4 Leg wat lamsoren in diepe kommetjes of soepborden. Leg hierop de kreeftenmedaillonsen lepel er de bouillon rond. Werk af met wat kokospoeder en enkele druppeltjes limoensap.

Kreeft in Thaise bouillon met lamsoor is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Tongfilets in appelcidersaus met pappardelle en groenten
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Texelse asperges met zalm van de BBQ
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokkelsoep met witbier en zomerse salade met oesters
30 min-
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept