Duif met appel en speculaas

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mix in een blender de Hasseltse speculaas en 1/4 van het peperkoeksneetje tot fijne kruimels. Snipper de sjalotten en champignons. Snij voor de appelcompote 3 appels in kleine kubusjes. 
  • 2 Stoof voor de saus de gesnipperde sjalotten met enkele champignons en blus ze met de porto en 1 dl wijn. Overgiet met de bruine fond en voeg de kruimel mix toe. Laat inkoken en draai door de roerzeef.
  • 3 Leg de appels in een pan en bevochtig met witte wijn. Voeg ongeveer 1/3 van een vanillestokje toe (verhouding: 1 vanillestokje per 10 appels) en enkele draadjes saffraan, voor kleur en smaak. Mix in de blender.
  • 4 Bak de duivenfi lets aan beide kanten kort in voldoende boter. Kruid met peper en zout. Zet ±9 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.
  • 5 Blancheer kort 250 g waterkersblaadjes (zonder harde steeltjes) en fris ze op in ijswater. Meng met 70 ml kippenbouillon en mix in de blender
  • 6 Bak de paddestoelenmix (cantharellen en mini-shiitakes), samen met de geblancheerde erwtjes.
  • 7 Schik alles volgens eigen inspiratie op de borden.

Duif met appel en speculaas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Duif Met Honing En Amandelen
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Duif Met Amandelen En Uien
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Duif Met Honing En
30-60 min -
Bekijk recept