Clafoutis van peren en kastanjeroomijs

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop 2 eieren en suiker tot een luchtige massa voor het eerste beslag. Voeg de bloem toe, daarna de melk en de perenlikeur. Meng alles tot een homogene massa.
  • 2 Smelt de boter en de chocolade apart. Klop nog 2 eieren en de suiker op tot een luchtige crème voor het tweede beslag. Voeg de bloem en het maïszetmeel toe, en daarna de gesmolten boter. Meng er als laatste de gesmolten chocolade door.
  • 3 Spatel beslag 1 en 2 voorzichtig door elkaar.
  • 4 Laat 1/2 l  melk en 1/2 l room samen met de kastanjes en het vanillestokje goed doorkoken.Mix kort. Klop de suiker met de eierdooiers tot een luchtige crème en voeg geleidelijk aan het kastanjemengsel toe. Warm opnieuw op en roer met een houten lepel op een zacht vuurtje tot alles bindt. Giet door een zeef en laat afkoelen. Laat tot roomijs draaien in de ijsmachine.
  • 5 Schil de peren en lepel er met een parisienneboortje 40 bolletjes uit. Verdeel die over 4 ovenvaste kommetjes. Schep er het clafoutisbeslag over. Bak ±10 minuten in eenvoorverwarmde oven van 180° C.
  • 6 Serveer met het kastanjeroomijs.

Clafoutis van peren en kastanjeroomijs is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept