1 Rasp de zeste van 1 onbehandelde limoen. Rasp de kokos en pers de sap van 1 pompelmoes. Snij 1 geschilde roze pompelmoes in plakjes.
2 Meng in de keukenrobot 160 g boter met 200 g patisseriebloem, 4 eierdooiers, 80 g suiker, 100 g amandelpoeder en geraspte zeste van 1 onbehandelde limoen tot een homogeen deeg. Vorm een bol en leg ’m, in plasticfolie, 1 uur in de koelkast.
3 Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier 0,5 cm dik uit. Haal het bovenste bakpapier wegen bekleed een bakvorm (20 cm diameter) met het deeg. Leg er het bakpapier weer op, met gedroogde bonen. Bak de taartbodem 15 minuten op 190° C. Verwijder bonen en bakpapier en laat afkoelen.
4 Meng in een kom 50 g geraspte kokos, sap van 1 pompelmoes, 25 g gesmolten boter,100 g suiker, 4 eetlepels room en 2 eieren (geklopt). Vul de taartbodem met vulling en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Laat 2 à 3 u. afkoelen.
5 Beleg de taart met pompelmoesplakjes en strooi er nog wat geraspte kokos over.
Taart met pompelmoes en kokos is een recept van Libelle Lekker