Taart met pompelmoes en kokos

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de zeste van 1 onbehandelde limoen. Rasp de kokos en pers de sap van 1 pompelmoes. Snij 1 geschilde roze pompelmoes in plakjes. 
  • 2 Meng in de keukenrobot 160 g boter met 200 g patisseriebloem, 4 eierdooiers, 80 g suiker, 100 g amandelpoeder en geraspte zeste van 1 onbehandelde limoen tot een homogeen deeg. Vorm een bol en leg ’m, in plasticfolie, 1 uur in de koelkast.
  • 3 Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier 0,5 cm dik uit. Haal het bovenste bakpapier wegen bekleed een bakvorm (20 cm diameter) met het deeg. Leg er het bakpapier weer op, met gedroogde bonen. Bak de taartbodem 15 minuten op 190° C. Verwijder bonen en bakpapier en laat afkoelen.
  • 4 Meng in een kom 50 g geraspte kokos, sap van 1 pompelmoes, 25 g gesmolten boter,100 g suiker, 4 eetlepels room en 2 eieren (geklopt). Vul de taartbodem met vulling en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Laat 2 à 3 u. afkoelen.
  • 5 Beleg de taart met pompelmoesplakjes en strooi er nog wat geraspte kokos over.

Taart met pompelmoes en kokos is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept