Reegebraad met appelen en veenbessen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalot en selder. Snij de schil van de appelen in tot op het vruchtvlees. Verwijder het klokhuis. Verwarm de oven voor op 220° C. 
  • 2 Leg het vlees in een braadslee en bestrijk het met boter. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C, en nog 20 minuten op 180° C. Laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 3 Blus de braadslee met de rode wijn en de wildfond. Stoof de gesnipperde sjalot en selder glazig in wat boter. Giet er de vleesjus over en laat 10 minuten zacht pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met een klontje boter.
  • 4 Vul de appels op met veenbessen. Breng op smaak met een snuifje suiker en peper uit de molen. Verdeel enkele klontjes boter over de appelen en laat ze 15 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180° C.

Reegebraad met appelen en veenbessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reegebraad met geurige vruchten en speculaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reegebraad met salie, kleine crumbles met veenbessen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reegebraad met hazelnoten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reegebraad met dragon
35 min Voorgerecht
Bekijk recept