Varkensgebraad met ananas

4
60 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de ananas, verwijder het harde middenstuk en snij het vruchtvlees in hapklare stukken. Snij het zwoerd en vet van het vlees kruiselings in tot een ruit patroon. Verwarm de oven voor op 180° C. 
  • 2 Maak stroop met 1 kopje water, de suiker, tomatenpuree, het maïszetmeel en gesnipperd pepertje. Laat 3 minuten koken.
  • 3 Schik het vlees in een braadslee en bestrijk met wat stroop. Laat 1 uur garen in een voorverwarmde oven van 180° C. Bestrijk om de 10 minuten met een beetje stroop.
  • 4 Bak de ananas kort in wat boter. Verwijder het overtollige vet uit de braadslee, doe de ananas erin, giet er de overgebleven stroop bij en laat nog 5 minuten garen. 

Varkensgebraad met ananas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept