Varkensgebraad met peren in witte wijn

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren. Snipper het pepertje. Verwarm de oven voor op 220° C. 
  • 2 Meng de wijn met het gesnipperd pepertje en de jeneverbessen. Doe er de kaneel en de suiker bij. 
  • 3 Breng aan de kook en laat de peren 15 minuten sudderen in deze stroop. Neem van het vuur. 
  • 4 Leg het vlees in een braadslee. Verdeel er wat klontjes boter over. Braad het vlees 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C. Braad nog 40 minuten op 160° C.
  • 5 Schenk het overtollig vet uit de braadslee, doe de perenstroop erin en kruid met peper en zout. Verdeel de peren rond het vlees en laat nog 5 minuten garen.

Varkensgebraad met peren in witte wijn is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept