Kalfsgebraad met appel en komkommerfrietjes

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de komkommer in staafjes en de appelen in kwartjes. Verwarm de oven voor op 220° C. 
  • 2 Bestrijk het vlees met de helft van de boter en schik het in een braadslee. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C.
  • 3 Verlaag de temperatuur tot 180° C en bak nog 20 minuten. Laat het vlees 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 4 Blus de braadslee met de witte wijn. Laat wat inkoken. Werk, van het vuur, op met vlokjes ijskoude boter. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Bak de komkommer kort in wat boter. Breng op smaak met peper en zout. Bak de appelen in wat boter. Bestrooi met wat suiker en peper uit de molen. 

Kalfsgebraad met appel en komkommerfrietjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met jonge worteltjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello Tonnato I
Hoofdgerecht
Bekijk recept