Gevulde kalkoenborst met pruimen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de sjalot en knoflook fijn. Snij de paprika en tomaten in stukken. Snij het vlees open tot een platte lap. Verwarm de oven voor op 180° C. 
  • 2 Mix de tomaten, paprika, sjalot, knoflook,  olijfolie, peper en zout tot een dikke pasta voor de tomatenpesto. 
  • 3 Bestrijk het vlees met de pesto en rol het weer op. Bekleed het dan met spek en bind het vast met een keukenkoord. Bak 45 minuten in een oven van 180° C.
  • 4 Bak de pruimen kort in een klontje boter met een beetje suiker. Kruid met peper uit de molen.
  • 5 Laat de pruimen de laatste 5 minuten met het vlees meebakken. Laat het vlees nog 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.

Gevulde kalkoenborst met pruimen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept