1 Snij de cake of de koekjes in blokjes. Besprenkel ze met de koffie en de helft van de rum. Dek af. Zet een kwartiertje opzij. Lepel de passievrucht uit. Schil en snij de mango's in blokjes.
2 Breek de chocolade in stukjes. Laat ze smelten in 80 g room.
3 Doe er de rest van de rum bij en roer goed glad. Voeg er de boter, in vlokjes, aan toe. Roer tot de boter volledig opgenomen is. Zet 1 uur koel weg.
4 Klop de room stijf. Voeg een derde ervan aan de chocoladecrème toe.
5 Klop de eiwitten stijf. Strooi er de suker blijf. Blijf stevig opkloppen, tot het eiwit glanst. Spatel het eiwitschuim luchtig door de rest van de stijf geklopte slagroom.
6 Verdeel de gemarineerde koekjes over hoge glazen. Lepel er, in laagjes, chocoladecrème en fruit bij.
7 Werk af met een flinke toef slagroom- eiwitsneeuw en gezeefd cacaopoeder. Serveer goed gekoeld.
Chocoladecake met rum en fruit is een recept van Libelle Lekker