Gepocheerde peer met chocoladesaus

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Besprenkel ze meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren.
  • 2 Breng de wijn aan de kook met de suiker, de gemberwortel, het kaneelstokje en het stukje citroenschil. Leg er de peertjes bij. Temper het vuur.
  • 3 Pocheer de peren 8 minuten in de wijn tegen de kook aan, of tot ze beetgaar zijn zonder uit elkaar te vallen. Laat ze afkoelen in het wijnstroopje.
  • 4 Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad of in de magnetron. 
  • 5 Doe er de perenlikeur en de room bij. Roer glad.
  • 6 Schep de peren met een schuimspaan uit het wijnstroopje in dessertkommetjes. 
  • 7 Lepel er eerst wat wijnsaus, dan de warme chocoladesaus over. Serveer meteen.

Gepocheerde peer met chocoladesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept