1 Hak de chocolade in stukjes . Schil de appels. Verwijder klokhuis en pitten. Rasp een appel grof en snij de andere in blokjes. Besprenkel meteen met citroensap zodat het vruchtvlees niet verkleurt. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Laat de boter met 50 g chocolade smelten in een warm waterbad of de magnetron. Klop het ei los met de melk, de zure room en de suiker.
3 Vermeng in een kom de bloem met het bakpoeder, het masizetmeel, het cacaopoeder en een snuifje zout.
4 Schenk er het melk -eimengsel bij. Roer glad. Voeg er de gesmolten chocolade aan toe. Voeg er de stukjes chocolade en de appelblokjes aan toe. Schep goed om.
5 Vul de muffinvormpjes in met boter en strooi er een beetje fijne suiker in. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Strooi er de appelrasp over.
6 Bak 30 minuten in het midden van de oven.
7 Laat 10 minuten afkoelen in de vormpjes en dan verder op een rooster.
Chocolademuffins met appel is een recept van Libelle Lekker