Chocolademuffins met appel

12
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de chocolade in stukjes . Schil de appels. Verwijder klokhuis en pitten. Rasp een appel grof en snij de andere in blokjes. Besprenkel meteen met citroensap zodat het vruchtvlees niet verkleurt. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Laat de boter met 50 g chocolade smelten in een warm waterbad of de magnetron. Klop het ei los met de melk, de zure room en de suiker.
  • 3 Vermeng in een kom de bloem met het bakpoeder, het masizetmeel, het cacaopoeder en een snuifje zout. 
  • 4 Schenk er het melk -eimengsel bij. Roer glad. Voeg er de gesmolten chocolade aan toe. Voeg er de stukjes chocolade en de appelblokjes aan toe. Schep goed om.
  • 5 Vul de muffinvormpjes in met boter en strooi er een beetje fijne suiker in. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Strooi er de appelrasp over.
  • 6 Bak 30 minuten in het midden van de oven. 
  • 7 Laat 10 minuten afkoelen in de vormpjes en dan verder op een rooster.

Chocolademuffins met appel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Chocolademuffins met rood fruit
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde chocoladecakejes
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolademuffins
60 min-
Bekijk recept
Chocoladecake met bosvruchtensaus
45 min Nagerecht
Bekijk recept