Chocoladecake met pistaches

6
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Zet hem in de koelkast.
  • 3 Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad of de magnetron.
  • 4 Klop de eieren los. Giet er in een straaltje de boter bij, voeg er de suiker en de sinaasappelschil aan toe. Klop nog eens stevig door. 
  • 5 Doe er de gesmolten chocolade bij en roer glad. Strooi er de gezeefde bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder bij. Bewerk tot een glad beslag. Voeg er tenslotte de pistaches en de cranberries aan toe.
  • 6 Schep het beslag in de vorm. Bak 50 minuten in het midden van de oven. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm en vervolgens op een rooster.

Chocoladecake met pistaches is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rijst met gedroogde vruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanille-ijs met gedroogde aardbeien
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept