Zoek
Chocoladecrème met sinaasappel
4
120 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g lichte room
4 cl sinaasappellikeur (cointreau of Grand Marnier)
40 g boter
2 el gekonfijte sinaasappelschillen
200 g bittere chocolade (min. 70% cacao)
Bereiding
1
Hak de chocolade grof.
2
Breng de room aan de kook. Schenk de kokendhete room bij de chocolade en roer tot deze volledig opgelost is.
3
Doe er de sinaasappellikeur en de boter, in blokjes, bij. Roer mooi glad met een houten lepel.
4
Verdeel de crème over dessertkommetjes.
5
Zet minstens 2 uur in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
6
Werk af met gekonfijte sinaasappelschilletjes . Serveer goed gekoeld.
Chocoladecrème met sinaasappel is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Whoopies met chocoladecrème
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecrème met chocogranité
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecreme
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecreme
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept