1 Snipper de sjalotjes. Pel de druiven. Halveer ze, haal de pitjes eruit. Vang het sap dat uitloopt op.
2 Kruid de tongfilets met peper en zout. Bestrijk een groot aluminiumvel met boter.
3 Leg de tongfilets naast elkaar in een grote, ondiepe ovenschaal. Strooi er de sjalotsnippers bij. Schenk er de wijn bij. Leg er het aluminiumfolie bovenop met de beboterde kant op de filets. Zet 15 minuten in de oven op 200°C.
4 Hou de visfilets warm onder het aluminiumfolie. Doe het pocheervocht en de sjalotjes in een pannetje. Laat inkoken tot praktisch al de vloeistof verdampt is. Schenk er het druivensap en de room bij. Laat nog even inkoken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
5 Doe er de druiven bij. Laat 1 minuut goed doorwarmen. Verdeel de visfilets over voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij. Serveer meteen. Lekker met gegratineerde aardappelroosjes.