Paté van kippenlevertjes

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de rozijnen in lauw water. Spoel de kippenlevertjes. Dep ze goed droog. Snij ze in stukjes. Maal ze heel fijn in de keukenrobot of het vleesmolentje. Maal ook de kipfilet fijn. Vermeng filet en levertjes. Kruid met tijm, peper en zout.
  • 2 Voeg er de room en de geweekte rozijnen toe.
  • 3 Beleg de bodem van een terrine met spekrepen. Druk ze tegen de wanden aan en laat ze wat overhangen. Schep er het gehaktmengsel in. Druk goed aan en strijk de bovenkant mooi glad.
  • 4 Vouw er de spekrepen over en dek volledig af met de rest van het spek.
  • 5 Zet de terrine in een warmwaterbad tegen de kook aan, 45 minuten in de oven op 180° C. Laat afkoelen in de vorm.

Paté van kippenlevertjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept
Salade Paysanne de Clémentine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenlevercurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Baby-artisjokken met paté
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paté met rode uienmarmelade
100 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pate met zoetzure cumberlandsaus
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept