Taartjes met chocolade en sinaasappel

8
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de boter smelten. Rasp de chocolade grof.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 3 Vet de bakvormpjes goed in met boter en strooi wat paneermeel op de bodem. Zet ze in de koelkast.
  • 4 Klop de eieren wit-schuimig met de suiker. Giet er in een straaltje de gesmolten boter bij en klop stevig op, tot het mengsel weer schuimt.
  • 5 Voeg er de kaas, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil aan toe.
  • 6 Vermeng de bloem met het maïszetmeel en het bakpoeder. Zeef dit boven het eimengsel en roer glad. Verdeel twee derde van het beslag over de vormpjes.
  • 7 Doe bij de rest van het beslag de geraspte chocolade en het gezeefde cacaopoeder. Schep het chocoladebeslag op het witte beslag. Maak er met een houten stokje of een vork krulletjes in, om het  "marmerefect " te krijgen.
  • 8 Bak de taartjes 40 minuten in het midden van de oven. Laat ze volledig afkoelen in de vormpjes.

Taartjes met chocolade en sinaasappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept