Rosbief met sjalottensaus

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotten. Smelt de boter. Verwarm de oven voor op 220° C. 
  • 2 Bestrijk het vlees lichtjes met koude boter. Leg het in  een braadslee. Laat het 10 minuten bakken
  • 3 Lepel er flink wat gesmolten boter over. Laat nog 15 minuten verder braden, op 180° C. Neem de rosbief uit de braadslee. Kruid met peper en zout en laat op z’n minst 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. 
  • 4 Fruit de sjalotjes in de rest van de boter. Laat ze lichtjes goudbruin kleuren.
  • 5 Blus de braadslee met rode wijn. Schraap de aanbaksels los. Schenk de saus bij de sjalotten en voeg de laurier en tijm toe. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Werk, van het vuur, op met vlokjes ijskoude boter 

Rosbief met sjalottensaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten-tijmsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribkarbonades met sjalottensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippendijen met rauwe ham en salie
30 min-
Bekijk recept
Tournedos Met Sjalottensaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept