Filet américain

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maal de biefstuk in de keukenrobot of met een vleesmolentje. Snipper de lente-uitjes fijn. Laat de kappertjes uitlekken. Snij de augurkjes in stukken.
  • 2 Vermeng het vlees met de mosterd, de uitjes, de kappertjes en de augurkjes. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • 3 Verdeel het in vier porties. Zet op vier borden een dresseerring. Schep er de biefstuk tartaar in en druk het vlees met de rugkant van een lepel uit de ringen op de borden.
  • 4 Maak in het midden een kuiltje. Zet in het kuiltje een half eierdopje met een eierdooier. Werk af met gehakte bladpeterselie.
  • 5 Serveer met worcestersaus en de pepermolen zodat de liefhebbers kunnen bijkruiden. Lekker met een frisse groene salade en warme toast of frietjes.

Filet américain is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger tartaar
Snack
Bekijk recept
Amuse americain
10 min Snack
Bekijk recept
Aardappelen met tex-mexvulling
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Americain met frieten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept