1 Pel de uien, snipper ze fijn. Pel en plet de knoflook.
2 Braad in een diepe pan de stukken vlees rondom aan in 10 g hete boter. Ze mogen een diepbruin kleurtje hebben. Kruid nog na. Zet even aan de kant.
3 Doe nog 10 g boter in dezelfde pan. Fruit daarin de uien en de knoflook glazig op een matig hoog vuur. Doe er de bruine suiker bij en schep voortdurend om. Laat de suiker lichtjes karamelliseren.
4 Blus met de azijn en het bier. Doe er het vlees weer bij. Dek af en laat ten minste tweeënhalf uur op een zacht vuur stoven.
5 Vermeng de rest van de boter met de bloem. Kneed goed door, maak er een bolletje van en doe het bolletje geknede bloem bij de saus. Roer om tot de saus mooi glad is.
6 Voeg er ten slotte nog de mosterd aan toe. Roer weer glad. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Lekker met gekookte aardappelen, of met frietjes!
Vlaamse stoofkarbonades is een recept van Libelle Lekker