1 Schil de appels en snij ze in partjes. Verwarm de oven voor op 180° C.
2 Doe de boter en de suiker in een pan (die in de oven mag) en zet op middelhoog vuur tot de suiker begint te karamelliseren. Haal de pan van het vuur en roer er de room en de calvados door. Leg de partjes appel in de pan en laat op het vuur 10 minuten sudderen.
3 Klop de eieren los met de melk, het vanille-extract en het kaneelpoeder. Doe het mengsel in een lage schaal of een diep bord en haal er de sneetjes briochebrood aan beide kanten door.
4 Bedek de appelen in de pan met de geweekte sneetjes brood, en zorg ervoor dat ze perfect op elkaar aansluiten. Bestrooi met suiker en zet de pan 10 minuten in de warme oven tot het brood mooi goudbruin is (zet eventueel de grill op).
5 Haal de pan uit de oven en laat 2 à 3 minuten afkoelen alvorens hem om te keren op een schaal. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Verloren brood met appel is een recept van Libelle Lekker