Verloren brood met appel

4
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appels en snij ze in partjes. Verwarm de oven voor op 180° C. 
  • 2 Doe de boter en de suiker in een pan (die in de oven mag) en zet op middelhoog vuur tot de suiker begint te karamelliseren. Haal de pan van het vuur en roer er de room en de calvados door. Leg de partjes appel in de pan en laat op het vuur 10 minuten sudderen.
  • 3 Klop de eieren los met de melk, het vanille-extract en het kaneelpoeder. Doe het mengsel in een lage schaal of een diep bord en haal er de sneetjes briochebrood aan beide kanten door.
  • 4 Bedek de appelen in de pan met de geweekte sneetjes brood, en zorg ervoor dat ze perfect op elkaar aansluiten. Bestrooi met suiker en zet de pan 10 minuten in de warme oven tot het brood mooi goudbruin is (zet eventueel de grill op).
  • 5 Haal de pan uit de oven en laat 2 à 3 minuten afkoelen alvorens hem om te keren op een schaal. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Verloren brood met appel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Verloren rozijnenbrood met abrikozenmoes
20 min
Bekijk recept
Groene shake van venkel, Granny Smith en verse munt
10 min Snack
Bekijk recept
Gewonnen of verloren brood in mueslikorst
Lunchgerecht
Bekijk recept