Tarte tatin van peren met gember

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers het sap van 1 limoen. Klop het ei los. Verwarm de oven voor op 220° C. 
  • 2 Warm het limoensap met de gembersiroop en de boter lichtjes op in een pan (die ook in de oven mag).
  • 3 Voeg er na 5 minuten de peren aan toe. Leg ze met de bolle kant naar boven zo naast elkaar, dat ze mooi aansluiten. Bestrooi met vijfkruidenpoeder en leg er de sterretjes anijs bij. Laat even afkoelen.
  • 4 Dek de pan af met het vel bladerdeeg. Druk het aan de randen goed tegen de pan aan en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk het deeg met ei en bak 20 minuten in de oven.
  • 5 Draai de tarte tatin net voor het serveren om op een schaal en serveer met een kopje groene thee.

Tarte tatin van peren met gember is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept